De zoektocht naar de geschikte kerstoutfit


De feesten kwamen eraan - besefte ik zo rond 14/12, dus ook de zoektocht naar de geschikte feestoutfit (een beetje laat, I know, ik leef van de deadlines).

Ik had voor kerst een tricot kleedje in gedachten met ruffles. Hiervoor gebruikte ik het nieuwe patroon van Sofilantjes, de Reginajurk. Omdat ik geen cirkelrok uit mijn stof meer kreeg en ik de stof te los vond voor de versie met de plooien veranderde ik het rokgedeelte in een rimpelrok. Aan het bovenpand voegde ik ruffles toe voor een feestelijk effect.


In eerste instantie was ik blij met hoe het uitgedraaid was. Maar toch was het mooier in mijn hoofd dan afgewerkt. Dat zal aan de stof liggen. Het lijkt scheef en hoe meer ik ernaar kijk, hoe meer ik weet dat ze deze niet zal aandoen met de feestdagen. De moed zonk me in de schoenen. Hoewel ik er wel al positieve reacties over gekregen heb, wordt dit dus een speelkleedje.

Naaien... met vallen en opstaan :-).

Ik besloot eerst dit als testkleed te gebruiken en dezelfde versie te maken in een andere stof. Tot ik tijdens het herinneringen ophalen een foto tegenkwam van de doop van Liv, gekleed in de Gracejurk van Emma&Mona.

Sweet memories...



Ik dacht aan een stofje uit mijn stash en 'the match was made'. Het naaiplezier was terug en met veel enthousiasme startte ik aan de nieuwe outfit.


Veel beter, vinden jullie niet?

Stilstaan voor de foto, dat is iets anders...








GELUKT!










Reacties

Populaire posts van deze blog

Wij brengen de zomer alvast in de kleerkast

De veelzijdige ISA

BLOGTOUR super-Toto