Mijn eerste patroontest

Iris van Oekeboeleke zocht patroontesters voor haar jurkje in maat 86 en 92.
Liv zit net tussen deze 2 maten en het jurkje viel me heel erg in de smaak, dus meldde ik me met veel plezier en enthousiasme aan.

Een paar dagen na mijn mail kreeg ik een verrassende reply. Ik was uitgeloot om mee het jurkje te testen!

Toen ik naar deze stoffenwinkel ging om tule en gouden stof voor de sweet 16 van dochterlief (dat verhaal volgt later) 'vond' ik ook een adorabel stofje waar ik onmiddellijk de Lucy jurk (want zo heeft Iris haar patroon gedoopt) in zag. Ik 'vind' nogal veel stoffen in die winkel, nochtans ben ik er nooit naar op zoek, loop ik er niet rond te slenteren en ga ik steeds recht op mijn doel af... ze komen gewoon naar me toe, smekend om gevonden te worden... :-).

De Lucy jurk is een zwierig lentejurkje met kraagje en knopenpad en je kan er nog alle kanten mee uit. Ik heb bv eerst stolpplooien gemaakt (eigenlijk had ik de uitleg verkeerd gelezen, maar daar zwijgen we over). Dat kraagje, dat had ik nooit eerder gedaan. Maar dankzij een duidelijke uitleg heb ik het er nog goed vanaf gebracht.


De tweede jurk en dito kraagje ging al veel vlotter dan de eerste. En deze keer had ik de plooien wel juist.


Toen ik met dochterlief een poging waagde tot het nemen van publiceerbare foto's, viel het me op dat, bij het weglaten van het rokdeel en het verlengen van het bovendeel, je een leuk bloesje over hebt. Toevallig heb ik net een stapel kleren gesorteerd - zak en upcycling - en heb ik een luchtige jeansrok apart gehouden. De geknipte delen liggen klaar, binnenkort heb ik hopelijk ook nog een mooi bloesje aan dit patroon overgehouden.Patroon: Lucy jurk - Oekeboeleke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lena Lena, ik zie je graag... (geïnspireerd door De Kreuners)

Threesaurusparty